Продавець Центр аерографії UAIRBRUSH розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1353 відгуків
Новинка! Аерографи американського бренду Paasche.Переглянути

Наразі компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде опрацьовано в найближчий робочий день.

Центр Аэрографии "UAIRBRUSH"
+380 (66) 115-11-21
+380 (98) 606-87-64
+380 (63) 891-20-33

Кондитерське мистецтво і аерографія. Рекомендації по вибору моделі аерографа для різних завдань.


Навіщо кондитеру аерограф?
Серця, скульптури, мультиплікаційні персонажі, яких тільки форм не знаходять кондитерські вироби! Незвичайний дизайн, яскраві прикраси і рівномірне барвисте покриття приковують очей глядача. Такий виріб стане прекрасним доповненням до будь-якого свята. Робота кондитера сьогодні високо цінується, користується попитом і дає можливість розкрити свої творчі здібності. Якщо процес приготування приносить задоволення, і Ви не раз замислювалися про те, щоб перетворити улюблене хобі у власну справу, тоді пора почати діяти, а ми Вам у цьому допоможемо.
Важливими критеріями Вашого успіху будуть Ваші навички, готовність до експериментів, а також інструмент. Якщо Ви впевнені у своїх вміннях, не боїтеся експериментів і вносите до існуючих рецептами щось нове, тоді особливу увагу приділимо інструменту в цій статті.
Одним з головних помічником кондитера буде аерограф. Саме завдяки даному інструменту Ви зможете домогтися рівномірного розпилення харчового барвника або какао-масла. Не обійтися без повітряної кисті і при створенні корпусних цукерок. У кожного майстра є свої масштаби робіт і матеріали можуть відрізнятися. У цій статті ми розповімо, як правильно підібрати потрібну модель саме для Ваших завдань.

Як правильно вибрати повітряну кисть під різні задачі?
Перед тим, як заглянути в Центр Аерографії, варто задати собі ряд простих запитань, які допоможуть вибрати обладнання, а саме:
1) Який матеріал Ви будете заливати в аерограф?
Це буде тільки харчовий барвник, такий же рідкий, як вода або плануєте працювати тільки шоколадом?
2) Яке повинно бути розташування бачка для фарби – верхнє чи нижнє?
3) чи Є у Вас компресор для роботи з аерографом? Компресор – це джерело повітря, без якого ручка не буде проводити розпилювання.
А тепер зупинимося на кожному з цих питань. В залежності від того, з яким матеріалом Ви будете працювати, залежить дуже багато чого при виборі набору. Якщо майстер працює тільки харчовими барвниками, які рідкі по консистенції, то він може вибрати ручку і з різьбовою конструкцією сопла (про різницю в конструкції сопел див. статтю). Діаметр в такому випадку буде залежати від розмірів Вашого виробу. Для пряників і маленьких тортів підійдуть діаметри 0,2, 0,3 і 0,5 мм. Тут можна навести приклад моделі TG136-1 (0,3).
Якщо Ви працюєте з великими тортами і не тільки харчовим барвником, а також шоколадом і какао-маслом, то краще всього звернути увагу на аерографи з конусним пристроєм сопла (модель BD-183K). Діаметри на таких аэрографах будуть:
- 0,3 мм – для роботи з харчовим барвником і тонких ліній;
- 0,5 мм для роботи з кондурином і задування харчовим барвником більш великих тортів;
- 0,8 мм для роботи з шоколадом і какао-маслом.

Якщо Ви працюєте тільки з корпусними цукерками, то можна вибрати аерограф з 0,7 або 0,8 мм сопла з бажаним розташуванням бачка, наприклад, модель TG130N (0,7).
Выбор аэрографа по типу расположения емкости под краску также индивидуален. Аэрографы бывают с верхней подачей краски, боковой и нижней подводкой материала. Чаще всего кондитеры рассматривают именно нижнюю и боковую подачу красителя. Какой сделать выбор? Даем подсказку:
1. Верхняя подача материала во многих аэрографах ограничивается 13 мл, а емкость для нижней подачи может иметь объем 22 и 90 мл. Поэтому, Вы можете самостоятельно решить, что для Вашей работы будет более предпочтительно.
2. Розташування бачка для фарби напряму буде залежати від продуктивності Вашого компресора і наявності ресивера. Аерографи з верхнім підведенням можуть бути використані практично з будь-якою моделлю компресора, в той час як нижня подача рекомендується при використанні компресора з ресивером (щоб уникнути можливих пульсацій).

Підійде мій компресор для аерографа?
Добре, з аерографом розібралися, і тепер переходимо до перевірки того, чи підійде наявна (або майбутня) модель компресора для бажаного аерографа. Для допомоги рекомендуємо звернутися до таблиці:

Діаметр сопла аерографа, мм

Продуктивність компресора, л/хв

Тиск необхідне для роботи, бар

Моделі компресорів

0,2/0,3/0,5

10-20

1,8 – 3,1

Миникомпрессоры TC-100 Auto AS-200BE, TG218, AS-177A

25

1,8 - 4

Одноциліндрові компресори без ресивера AS-18-3, AS-18-2, AS-18-2S

Компресори з ресивером AS-186, AS-186S, TC-80T

0,3/0,5/0,8

25

1,8 - 4

Одноциліндрові компресори з ресивером AS-186, AS-186S, TC-80T

35 - 40

Двоциліндрові компресори з ресивером AS-196, AS-196A, AS-28А


У разі, якщо потужності компресора не вистачає, тоді потрібно або міняти модель компресора на більш потужну, або вибирати аерограф з меншими діаметрами сопел.

Сподіваємося, що змогли відповісти на багато Ваші питання щодо вибору відповідної моделі повітряної кисті. Більше корисної інформації Ви зможете на нашому YouTube каналі.
 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner